Welkom!
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending vanaf €49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen was een Deense ontwerper, architect en professor. Vlak na het afronden van zijn architectuurstudie, richtte Arne Jacobsen in 1930 zijn eigen architectenbureau op in Kopenhagen. Naast zijn bekende ontwerpen zoals de St Catherine's College in Oxford en het SAS Hotel in Kopenhagen, heeft Arne Jacobsen ook interieur producten ontworpen.

Zo is hij vooral bekend geworden door de stoelen Het Ei en De Mier. Deze unieke stoelen ontwierp Arne Jacobsen voor het door hem ontworpen SAS Hotel in Kopenhagen. Op deze manier kon hij zijn passie voor architectuur en interieur combineren. Daarnaast heeft hij ook woonaccessoires en tafelgerei ontworpen, zoals zijn Arne Jacobsen bestek collectie voor het Deense merk Georg Jensen.

"The proportion is exactly what makes the beautiful ancient Egyptian temples [...] and if we look at some of the most admired buildings of the Renaissance and Baroque, we notice that they were all well-proportioned. Here is the basic thing"

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen Designs

De designs van Arne Jacobsen onderscheiden zich in zijn combinatie van de eenvoudige vorm en de functionaliteit. Hij ontwierp de vorm van een design namelijk altijd naar aanleiding van het gebruik van het product. Ook stond Arne Jacobsen altijd stil bij de proportie van zijn designs en die van andere ontwerpers: 

4 producten

Arne Jacobsen

Terug naar boven
Woldring | Reviews: 9.3/10 - 3.629 reviews