Welkom!
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending vanaf €49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop

Tijdloos design; de Iittala Aino Aalto collectie

13-02-2019

Op 25 januari 1894 werd in de Finse hoofdstad Helsinki Aino Aalto geboren. Ook al hield ze in haar jongere jaren al van ontwerpen, niemand had natuurlijk ooit kunnen weten dat ze zo’n enorme invloed zou gaan hebben op de Finse designer wereld.

Iittala Aino Aalto glazen

Een sprong in de tijd: op 26-jarige leeftijd studeerde Aalto af aan de Technische Hogeschool in Helsinki. Vier jaar nadat ze dit diploma had gehaald begon ze met werken bij het bureau van de Finse architect Alvar Aalto, die onder andere hele mooie vazen ontwierp. En nee, dat ze dezelfde achternaam hebben is geen toeval! Niet alleen op professioneel gebied klikte het goed tussen de twee, ook op persoonlijk gebied. Datzelfde jaar nog stapten Aino en Alvar dan ook in het huwelijksbootje, waarna ze een mooie huwelijksreis maakten naar Italië. Samen met haar man bouwde Aino Aalto een enorm design erfgoed op, totdat ze in 1949 helaas overleed.

Aino Aalto collectie, bekroonde serie

Een wereldberoemde serie van Aalto die in 1932 op de markt kwam zijn haar Aalto glazen met de welbekende kringen. Deze staan voor de kringen die in het water ontstaan als je er steentjes in gooit. Voor haar collectie heeft zij in 1936, op 40-jarige leeftijd, tijdens de Triënnale in Milaan een gouden medaille gewonnen. Daarnaast won ze bij dezelfde wedstrijd ook nog de Grand Prix met haar architecturale tentoonstellingen.

Voor elk interieur

Anno 2019 zijn de glazen van Iittala Aino Aalto nog steeds enorm populair. Het tijdloze design en de beschikbaarheid in verschillende kleuren maakt deze serie geschikt voor ieder interieur!
 

Woldring | Reviews: 9.3/10 - 3.629 reviews