Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending vanaf €49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop

Ettore Sottsass

Dat architectuur in de familie zat was al snel duidelijk; net als zijn vader had ook Ettore Sottsass de grote droom om architect te worden. In 1939 behaalde hij dan ook zijn diploma in architectuur aan de Polytechnic University of Turin.

Na de Tweede Wereldoorlog opende zijn eerste ontwerpstudio in Milaan: de eerste stap in wat een glansrijke carrière in het ontwerpen en produceren van industrieel vormgegeven design zou worden. Zijn ontwerpen waren vernieuwend, met veel meer kleuren dan gebruikelijk was voor zijn tijd. In 1981 richtte Sottsass de Memphisgroep op, waar onder andere ook Michael Graves deel van uit maakte. De Memphisgroep was een groep interieurontwerpers die actief was van 1981 tot 1987. De naam is een verwijzing naar een liedje van Bob Dylan; ‘Stuck inside of the mobile with the Memphis blues again’, dat werd afgespeeld op de avond toen de plannen om een groep op te richten definitief werden. De Memphisgroep heeft een belangrijke bijdrage gehad binnen de designwereld, door zich af te zetten tegen het strakke modernisme. Hun ontwerpen kenmerken zich door de felle kleuren en het gebruik van onlogische geometrische vormen.

Naast de werkzaamheden bij Memphis werkte Sottsass ook voor bedrijven als Alessi en Artemide. Zo ontwierp hij onder andere in 1987 de Alessi Nuovo Milano bestekset voor Alessi.

34 producten

Ettore Sottsass

Terug naar boven
Woldring | Reviews: 9.3/10 - 3.627 reviews