Populaire producten

Georg Jensen

Kwaliteit en vakmanschap

Georg Jensen was een Deense zilversmid die in 1904 zijn eigen zilversmederij begon in Kopenhagen. Nu, ruim 100 jaar later, is Georg Jensen uitgegroeid tot een merk dat staat voor designs die zowel functioneel zijn als prachtig vormgegeven. Verschillende designers ontwerpen, met het oog op kwaliteit, vakmanschap, en tijdloos esthetisch design, lifestyle- en interieur producten van horloges tot bestek en van vazen tot kandelaars. En na 100 jaar worden de producten nog vooral gemaakt van zilver omdat daar Georg Jensen natuurlijk ooit mee begon:

“Silver is the best material we have, silver has this wonderful shine like moonlight, a light taken straight from a Danish summer’s night when covered by dew, silver can look like magical mist.”

Georg Jensen
(1866-1935)

Georg Jensen producten

De stijl van Georg Jensen omarmde aan het begin vooral de Art Nouveau stijl, maar het komen en gaan van verschillende designers hebben zeker hun sporen achtergelaten. Georg Jensen staat nu voor hedendaags design dat het dagelijks leven net even iets mooier maakt. De prachtige luxe interieur artikelen geven jouw woonkamer of eetkamer die moderne twist waardoor je net even iets meer kan genieten van elke dag. Carpe Diem!

Georg Jensen filosofie

De filosofie van de oprichter, zilversmid Georg Jensen, was krachtige ontwerpen maken die zowel mooi als functioneel waren. De basis voor het inmiddels internationale bedrijf lag in de vakmanschap en artistieke vaardigheden van Georg Jensen. Daarnaast kon hij ontwerptalent erg goed erkennen, waardoor het Georg Jensen uitgegroeid is tot een merk die veel verschillende designers kent. De combinatie van de oorspronkelijke filosofie van de zilversmid Georg Jensen en de diverse designers maken het merk tot wat het nu is: hedendaagse en luxe interieur artikelen met de focus op prachtig design en functionaliteit.

Georg Jensen collectie

De collectie is gebaseerd op waarden als integriteit, authenciteit, en Deens design. Allen reflecterend aan de Deense waarden van een simpel elegant bestaan, de schoonheid van het Noorderlicht, helder water en puur licht. Vandaag de dag worden deze normen nog steeds gerespecteerd en meegenomen in het ontwerp om de nalatenschap van Georg Jensen te eren. Dit resulteert in een collectie die bedoeld is om het dagelijkse leven interessanter, mooier en prettiger te maken.