Welkom!
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending vanaf €49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop

Iittala Kastehelmi

35 producten

Iittala Kastehelmi

Kastehelmi (het Finse woord voor dauwdruppel) is geïnspireerd op de dauwdruppels die als een parelsnoer glinsteren in de morgenzon. Kastehelmi verwijst naar de cirkels van verfijnde bellen in het geperste glas. Elk stuk in de collectie is anders. De Kastehelmi serie, die oorspronkelijk door Oiva Toikka in 1964 werd ontworpen, werd in 2010 opnieuw uitgebracht. Toikka kreeg het idee voor de glazen druppels toen hij de voegen probeerde weg te werken die na het productieproces in het glas achterbleven. Het resultaat was een uniek ontwerp met cirkels van kleine glasbellen die van het centrum van het object naar buiten lopen. De druppel versterkt de optische kwaliteit van glas en maakt het een servies uit duizenden. Kastehelmi is al ruim vijftig jaar een geliefde collectie van Iittala.

Bij Woldring vindt u naast borden, bekers en schalen ook sfeerlichten in diverse kleuren. Zo creëert u met onze uitgebreide assortiment gemakkelijk een warme sfeer aan tafel of in de woonkamer!

Iittala Kastehelmi glas

De designers van Iittala vinden overal inspiratie bij de vormgeving van stijlvol servies. Het idee voor het iittala Kastehelmi glas vindt zijn oorsprong in een productiefout. De glazen bubbeltjes in het glaswerk ontstonden bij toeval en bleken een bijzondere esthetische waarde te bezitten. De afwisseling van kleine en grotere bollen in het Iittala Kastehelmi glas lijkt zich eindeloos te herhalen. Dit zorgt voor een subtiel patroon dat het servies een elegante en moderne uitstraling geeft.

Iittala Kastehelmi bord

Bij Woldring bestelt u eenvoudig een Iittala Kastehelmi bord in het formaat en de kleur die bij u past. Het transparante glas is stijlvol. Zo geven de borden met een diameter van 17 cm een ontbijt extra glans. Wilt u een diner bij kaarslicht organiseren? Dan zorgt de fonkeling van het glas voor een luxe uitstraling. Het glaswerk van een Iittala Kastehelmi bord past mooi bij het Iittala Taika servies dat goed combineert met de meeste serviezen van dit merk. Daarmee creëert u met dit servies een warme sfeer aan tafel.

Iittala Kastehelmi taartschaal

Wilt u uw gasten verwennen en thee of koffie met gebak serveren? Dan zorgt een Iittala Kastehelmi taartschaal voor extra sfeer aan de salontafel. Door de vlakke ondergrond kunt u een taartpuntje gemakkelijk opscheppen. Op een vrolijke, zonovergoten dag is een Iittala Kastehelmi taartschaal uitstekend te combineren met het kleurrijke Iittala Origo servies. Voor inspiratie bent u bij Woldring aan het juiste adres. Bekijk onze uitgebreide Iittala collectie en bestel eenvoudig online!

Terug naar boven