Welkom!
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending vanaf €49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop

Inga Sempé

Op 5 januari 1968 werd in Parijs de dochter van de Franse grafisch kunstenaar Jean-Jacques Sempé geboren: Inga Sempé. Al op vroege leeftijd was ze geïnteresseerd in ontwerpen. Sempé studeerde aan de ENSCI -École Nationale Supérieure de Création Industrielle- in Parijs waar ze in 1993 haar diploma behaalde. 

In 1994 werkte Sempé voor de Australische industrieel designer Marc Newson. In zijn studio in Parijs bleef ze drie jaar lang werken. In 1997 maakte Sempé de overstap naar de studio van de Franse ontwerpster Andrée Putman. Putman was gespecialiseerd in interieur- en productdesign. Rond het jaar 2000 begon Sempé te werken voor bedrijven als Edra en Cappellini. Ook richtte ze haar eigen bedrijf op. Duurzaamheid en minimalisme zijn belangrijke richtlijnen in Sempé’s werk.

Ze is getrouwd met haar man - en designer - Ronan Bouroullec, met wie ze twee kinderen heeft. Samen wonen en werken ze in Parijs. In 2015 trad Sempé in de voetsporen van haar man en ging een samenwerking aan met het Italiaanse merk Alessi. Voor hen ontwierp ze de bestekset Alessi Collo-Alto.

4 producten

Inga Sempé

Terug naar boven
Woldring | Reviews: 9.3/10 - 3.629 reviews