Welkom!
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending vanaf €49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop

Josef Hoffmann

Josef HoffmannOp donderdag 15 december 1870 werd in de Tsjechische stad Pirnitz de bekende architect en ontwerper Josef Hoffmann geboren. In zijn jongere jaren ging Hoffmann naar de Staatsnijverheidsschool in de stad Brünn. Nadat hij hier klaar mee was verhuisde hij 136 kilometer verderop naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Hier begon Hoffmann met studeren aan de Academie voor Beeldende Kunsten, waar hij onder andere les kreeg van grote namen als Otto Wagner en Karl Hausener. Nadat hij hier afstudeerde begon hij dan ook voor hen te werken. Van 1899 tot 1903 heeft Hoffmann zelf ook les gegeven aan de Weense School van Kunstnijverheid.

Het eerste belangrijke project dat Hoffmann ontwierp was het sanatorium van Purkersdorf bij Wenen, die hij van 1904 tot 1906 ontwierp. Andere bekende werken van Hoffmann zijn onder andere het Secessionsgebouw in Wenen, het Stocletpaleis in Brussel en Villa Sonja Knips die eveneens in Wenen werd gebouwd.

Ook op het gebied van tafelen is Hoffmann actief geweest: in 1906 ontwierp hij de bekende bestekcollectie Alessi Rundes Modell voor het Italiaanse merk Alessi. Deze werd in 2015 in een nieuw jasje gegoten en geherintroduceerd.

Nieuwste producten:

0 producten:

Josef Hoffmann

Terug naar boven
Woldring | Reviews: 9.3/10 - 3.629 reviews