Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending vanaf €49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop

Karaf/Decanter

36 producten

Karaf/Decanter

Ben jij een echte wijnkenner en drink je vaak de beste wijnen met vrienden of familie? Dan is een (decanteer)karaf een echte musthave voor jou! Met een karaf serveer je jouw wijn niet alleen stijlvol, het komt de smaak van de wijn ook ten goede. Woldring biedt een breed aanbod in karaffen, zodat jij altijd één naar jouw smaak vindt.

Decanteer karaf

Een decanteer karaf gebruik je om jouw favoriete wijn in over te schenken vanuit de fles. Door de wijn uit te schenken in de karaf, wordt de wijn in korte tijd aan veel zuurstof blootgesteld. Hierdoor verrijkt de smaak van de wijn. Het decanteren wordt dan ook vooral gedaan bij jongere wijnen. De bekendste decanteer karaffen zijn van merken als Riedel en Chef & Sommelier

Wijnkaraf schoonmaken

Na het gebruik van een decanteerkaraf kan het lastig zijn om het goed schoon te krijgen. Veel decanteer karaffen hebben namelijk een smalle hals waar je met een gemiddelde afwasborstel niet in komt. Een veel voorkomende oplossing is dan ook een smalle afwasborstel. Woldring biedt nog een andere, effectieve methode: reinigingskogels. Deze kogels doe je samen met wat water in de karaf, en dit wals je vervolgens voor één à twee minuten rond. Door de karaf daarna leeg te gieten, giet je al het vuil uit de karaf. Wanneer je na gebruik de kogels goed afspoelt, kun je voor onbepaalde tijd hergebruiken!

Terug naar boven
Woldring | Reviews: 9.3/10 - 3.627 reviews