Klantenservice
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending vanaf €99,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop

Het onderhoud van Keltum edelstalen bestek

De edelstalen bestekken van Keltum die Woldring.nl aanbiedt zijn van een zeer hoge kwaliteit. Deze bestekken blijven bij goed onderhoud een leven lang mooi. Wij leggen hier daarom graag aan u uit hoe u uw Keltum edelstalen bestek het beste kan onderhouden. Verzilverde bestekken van Keltum hebben een andere verzorging nodig. Kijk hiervoor bij onderhoudstips van Keltum verzilverd bestek

Keltum edelstalen bestek  

Het edelstalen bestek van Keltum is van 18/10 staal. Dit houdt de samenstelling van het staal in, namelijk chroom-nikkel staal. 18 staat voor het percentage chroom en 10 voor het percentage nikkel wat het staal bevat. Deze samenstelling van metalen zorgt ervoor dat het bestek roestvast en hygiënisch is, omdat vuil niet in de metalen kan trekken. Het bestek heeft een zilverwitte glans. 

De lemmeten van het keltum edelstalen bestek is van een andere staalsoort. Dit metaal is iets harder dan het andere edelstaal. Dit zorgt ervoor dat de messen extra lang scherp blijven. U kunt hierdoor de bestekdelen apart opbergen zodat deze niet in aanraking komen met andere metalen. Bij gescheiden en normaal gebruik zal er niets optreden.

Reiniging van Keltum edelstalen 

bestek

Het onderhoud van edelstalen bestek is vrij simpel. U dient bij de reiniging enkel op de volgende punten te letten:

  • Spoel het bestek direct na gebruik af, hierdoor zult u het inwerken van zouten en zuren tegengaan.
  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen. Afwasmiddel is voldoende.
  • Droog het bestek direct na de reiniging. Dit zorgt voor een optimale levensduur van het edelstalen bestek.
 

Keltum edelstalen bestek in de vaatwasser

Edelstalen bestek mag in de vaatwasser. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden om uw bestek zo mooi mogelijk te houden. Wij adviseren het bestek met de hand te reinigen voor de meest optimale levensduur. Indien u het bestek met de vaatwasser reinigt, let dan op de volgende punten:

 
  • Spoel het bestek goed af voordat u het in de vaatwasser plaatst. Hierdoor zult u het inwerken van zouten en zuren tegengaan.
  • Er mogen geen andere metalen voorwerpen in de vaatwasser geplaatst worden wanneer het bestek in de vaatwasser is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er 'vliegroest' ontstaat.*
  • U moet ook oppassen dat u de lemmeten van de messen gescheiden houdt van het overige bestek. Indien de lemmeten in aanraking komen met het andere bestek, kan er een reactie optreden.
  • U dient het bestek direct na het reinigen in de vaatwasser af te drogen. Laat het bestek nooit met de deur dicht in de vaatwasser staan.

*Vliegroest is een roest wat zich via andere voorwerpen (zoals steakmessen of schilmesjes met kunststof of houten greep) verspreidt en op het edelstalen bestek terecht komt. Indien u hier toch last van heeft, kunt u dit goed poetsen om de vliegroest te verwijderen. Dit kan echter wel uw bestek beschadigen.

Keltum edelstalen bestek kopen

Wilt u Keltum edelstalen bestek kopen? Woldring.nl biedt u een uitgebreid aanbod aan Keltum Edelstalen bestek. Ook kunt u bij ons het Keltum verzilverd bestek kopen. Met een Keltum edelstalen bestek bent u verzekerd van een kwalitatief goede bestek set en een prachtig gedekte tafel. Bekijk ook eens alles van het merk Keltum.

Verdere vragen of advies

Indien u nog vragen heeft of graag zou worden geadviseerd, staan wij uiteraard voor u klaar. U kunt uw vraag via ons contactformulier stellen of mailen naar info@woldring.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

 

 

 

 

Woldring | Reviews: 9.3/10 - 3.630 reviews