×
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending vanaf €49,- anders €4,99
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop

Korbo

1 producten

Korbo

Korbo's handgeweven draadmanden zijn functioneel en tijdloos met een historie die terug gaat naar het begin van de jaren 20 van de vorige eeuw! In het begin werden de manden vooral gebruikt door vissers en boeren.

Tegenwoordig worden ze multifunctioneel ingezet in en rondom huis. De manden van Korbo zijn oersterk, mede doordat ze uit één stuk handgeweven zijn en geen laspunten hebben. Bovendien zijn ze bestand tegen weer en wind door het gebruik van gegalvaniseerd staal en roestvrijstaal. De Korbo manden worden vandaag de dag wereldwijd gewaardeerd om hun schoonheid, functionaliteit en blijvend design.

Korbo: Zweedse traditie sinds 1922

Korbo handgeweven draadmanden zijn functionele en tijdloze manden met een geschiedenis die dateert uit het begin van de jaren twintig van de vorige eeuw in Zweden. Vroeger werden de manden gebruikt door vissers en boeren of iedereen die behoefte had aan een betrouwbare uitvoering en opslag die bestand was tegen weer, wind en slijtage.

Korbo: Vaardig vakmanschap

Achter elke mand schuilt traditie en vakmanschap. Manden van Korbo worden zorgvuldig met de hand geweven door trotse en ervaren vakmensen.Het duurt jaren om het vakmanschap volledig onder de knie te krijgen. Omdat ze volledig handgeweven zijn, zijn geen manden identiek aan elkaar. Alle manden worden individueel ondertekend door de vakman die de manden weefde.

Gebruikte materialen

De Korbo-mandjes zijn verkrijgbaar in vier verschillende materialen. Naast de originele materialen, gegalvaniseerd staal en zuurbestendig roestvrij staal, zijn sommige korfjes nu gemaakt van koper en messing.

Galvanisatie is een proces dat wordt gebruikt om corrosie van het staal te voorkomen door een fysieke barrière van zink aan het oppervlak toe te voegen. Gegalvaniseerd staal wordt al meer dan 150 jaar effectief gebruikt en de draad zal na verloop van tijd een mooie, matte patina verkrijgen.

Zuurbestendig roestvrij staal heeft een grote weerstand tegen corrosie en kan worden gebruikt in het zeeklimaat. Het staal krijgt zijn eigenschappen door de toevoeging van verschillende legeringen en edele metalen zoals chroom, nikkel en molybdeen. De manden in zuurbestendig roestvrij staal hebben een oppervlak dat blijft glanzen, ongeacht de milieublootstelling.

De manden in koper en messing zijn geweven door massief koper en koperdraad. Na verloop van tijd zal zich op het oppervlak van de draad een natuurlijke aantasting ontwikkelen die het een mooie patina geeft.

Terug naar boven