×
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending vanaf €49,- anders €4,99
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop

Rorstrand Ostindia door Nils Emil Lundström

25 producten

Rorstrand Ostindia door Nils Emil Lundström

Het Ostindia servies van Rorstrand, in Zweden uitgeroepen tot "Servies van de Eeuw", dankt zijn bestaan ​​aan een verborgen schat. Nadat een schip dat terugkeerde uit China in 1746 voor de kust van Göteborg zonk, belandde een fragment van de lading op de een of andere manier in een kast in de Rörstrand-fabriek. Vele jaren later, in 1932, zag de vrouw van fabrieksdirecteur Knut Almström het en sprak de beroemde woorden uit: "Knut, ik denk dat het de moeite waard is om hier iets van te maken ...". En zo werd een scherf Chinees porselein model voor een iconisch Rörstrand-ontwerp.

Rorstrand Ostindia Floris

Wat doet een 80-jarige die overal is geweest en alles heeft gedaan? Dat vindt zichzelf opnieuw uit. Dus het opnieuw uitvinden van Ostindia was de taak die Caroline Slotte in 2012 kreeg. Het resultaat? Ostindia 's rebelse neef, Ostindia Floris , met een patroon van dicht gebladerte dat zijn ranken als een sluier over het porselein verspreidt. Caroline heeft ook nieuwe items met nieuwe lijnen toegevoegd om beter weer te geven hoe we vandaag dineren. Nu is de jonge Ostindia Floris al goed op weg om een ​​eigen pagina in de Zweedse designgeschiedenis te schrijven.

Rorstrand

Het is bijna 300 jaar geleden dat men begon met het maken van borden bij Rörstrand. Nu, talloze diensten en generaties later, biedt het Zweedse bedrijf nog steeds het meest gewilde porselein van Zweden aan. Met designiconen van Rorstrand Swedish Grace tot Filippa K is Rorstrand erin geslaagd een stijl te behouden die klassiek is, maar altijd met een eigentijds tintje. Dat vraagt ​​niet alleen een scherp oog voor actuele trends, maar ook een weigering om compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit of vakmanschap.

Terug naar boven