Klantenservice
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending vanaf €99,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop

Het onderhoud van Keltum verzilverd bestek

De verzilverde bestekken van Keltum die Woldring.nl aanbiedt zijn van een zeer hoge kwaliteit. Deze bestekken blijven bij goed onderhoud een leven lang mooi. Wij leggen hier daarom graag aan u uit hoe u uw Keltum bestek het beste kan onderhouden. Edelstalen bestekken van Keltum hebben een andere verzorging nodig. Kijk hiervoor bij onderhoudstips van Keltum edelstalen bestek

Keltum verzilverd bestek Keltum Bestek Prinses

Verzilverd bestek geeft een luxe gevoel en oogt nog mooier aan uw tafel. Deze Keltum bestekken zijn echt een mooie eyecatcher op uw tafel en u zult hier een leven lang plezier aan hebben. Verzilverd bestek betekent dat de bestekken niet volledig van zilver gemaakt zijn, maar er een zilveren laagje op is aangebracht. Bij Keltum bestek is het zilver op een speciale manier aangebracht zodat u er erg lang plezier van heeft.

Dit aanbrengen gebeurt door middel van galvanisatie. Hierbij wordt het bestek in een bad gedompeld zodat het zilver zich door middel van elektrolyten aan het metaal hechten. De bestekken van Keltum zijn ‘zwaar verzilverd.’ Bij het produceren van 12 lepels en vorken wordt 100 gram zilver gebruikt. Hierdoor kan Keltum verzekeren dat de verzilveringskwaliteit constant is.

De lemmeten van verzilverd bestek zijn van een ander materiaal gemaakt zodat deze extra stevig en scherp zijn. Zilver is namelijk een zacht metaal en is hier niet voor geschikt. Berg de messen dus in een apart vak op, aangezien er anders reacties kunnen optreden tussen metalen. Dit kan vlekken veroorzaken.

Reiniging van Keltum verzilverd bestek

Het reinigen van zilver is vrij eenvoudig. De reiniging van verzilverd bestek mag echter niet te agressief zijn. Zilver is een metaal wat speciale zorg nodig heeft zoals het regelmatig oppoetsen. Bij goed onderhoud kan dit bestek een leven lang mee. U dient goed op de volgende punten te letten:

  • Spoel uw bestek na gebruik direct af. Ook moet u het bestek na de reiniging afspoelen en direct drogen. Dit kan het beste met een droge zachte doek.
  • Gebruik voor het reinigen een beetje mild afwasmiddel en lauwwarm water. Schrob het bestek nooit met schuurmiddelen en schuurvoorwerpen zoals sponzen. Hiermee zal u het bestek beschadigen.
  • Vermijd contact met andere metalen. Berg uw verzilverd bestek en messen apart op.
  • Poets uw bestek op met een speciaal zilverpoetsmiddel wanneer er een oxidatielaagje aanwezig is.

Keltum verzilverd bestek in de vaatwasser

Bij verzilverd bestek raden wij het af om het in de vaatwasser te reinigen. Dit omdat het materiaal het mooiste blijft bij een milde reiniging. Wassen met de hand is al voldoende voor een goede reiniging. Indien u het bestek tóch met de vaatwasser wilt reinigen, let dan op de volgende punten:

  • Spoel uw verzilverde bestek direct na gebruik af.
  • U dient de lemmeten van de messen gescheiden te houden van de andere bestekdelen.
  • Gebruik in de vaatwasser enkel milde waspoeders of blokjes. Deze mogen geen chloor bevatten en mogen niet in gelvorm zijn.
  • Er mogen geen andere metalen voorwerpen in de vaatwasser geplaatst worden wanneer het bestek in de vaatwasser is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er 'vliegroest' ontstaat.*
  • U dient het bestek direct na het reinigen in de vaatwasser af te drogen. Laat het bestek nooit met de deur dicht in de vaatwasser staan.

*Vliegroest is een roest wat zich via andere voorwerpen (zoals steakmessen of schilmesjes met kunststof of houten greep) verspreidt en op het bestek terecht komt. Indien u hier toch last van heeft, kunt u dit goed poetsen om de vliegroest te verwijderen. Dit kan echter wel uw bestek beschadigen.

Oxidatie van verzilverd bestek

Bij verzilverd bestek, net als zilver bestek, ontstaat na lange tijd een lichte bruinige gloed. Deze oxidatielaag ontstaat doordat het zilver reageert met zuurstof. Dit is een natuurlijk proces en de oxidatielaag kan eenvoudig van uw bestek worden gepoetst met speciaal zilverpoetsmiddel. Indien u het verzilverd bestek dagelijks gebruikt zal dit proces verzwakken. Dit komt doordat u het bestek dan dagelijks reinigt waardoor het zilver minder in contact komt met zuurstof.

Ook kunnen na verloop van tijd vlekken ontstaan op het bestek. Dit komt door zuren in het voedsel. Vooral wanneer het zilver in aanraking komt met voedsel zoals eieren, zeevruchten, uien en andere zwavelhoudende producten is het verstandig het bestek direct te reinigen. Met poetsen houdt u het bestek in goede conditie.

Keltum verzilverd bestek kopen

Wilt u Keltum verzilverd bestek kopen? Woldring.nl biedt u een uitgebreid aanbod aan Keltum Verzilverd bestek. Ook kunt u bij ons het Keltum edelstalen bestek kopen. Met een Keltum verzilverd bestek bent u verzekerd van een kwalitatief goede bestek set en een prachtig gedekte tafel. Bekijk ook eens alles van het merk Keltum.

Verdere vragen of advies

Indien u nog vragen heeft of graag zou worden geadviseerd, staan wij uiteraard voor u klaar. U kunt uw vraag via ons contactformulier stellen of mailen naar info@woldring.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

 

Woldring | Reviews: 9.3/10 - 3.630 reviews