Populaire producten

Bodum

“Goed design hoeft niet duur te zijn” – Peter Bodum.

BODUM® is een familiebedrijf dat in 1944 door Peter Bodum in Kopenhagen opgericht werd. De oprichter slaagde erin om BODUM® in de jaren 1960’s internationaal op de kaart te zetten dankzij zijn unieke concept: de ontwikkeling van producten die verregaand bouwen op doelmatigheid, kwaliteit en betaalbaarheid.

Vanuit de overtuiging dat vorm zich naar doelmatigheid schikt, ontwierp Peter Bodum de Santos vacuüm koffiemaker. Santos kreeg internationale erkenning voor zijn unieke design en groeide in de jaren ‘50, ‘60 en ’70 uit tot één van de belangrijkste koffiezetapparaten wereldwijd.

In 1974 nam de 26-jarige zoon van de oprichter, Jørgen Bodum, het bedrijf van zijn vader over met de ambitie de tradities en het creatieve werk van BODUM® te combineren met nieuwe visionaire ideeën.

Nog in datzelfde jaar 1974 vertaalde Jørgen Bodum de designfilosofie van zijn bedrijf in een nieuw product: Bistro, de eerste BODUM® koffiepers. Bistro, de Franse koffiepers, werd door de internationale media verkozen tot de meest milieuvriendelijke koffiemaker en sleepte diverse prestigieuze Deense en internationale designonderscheidingen in de wacht.

Vier jaar later bracht de nieuwe CEO Jørgen Bodum het bedrijf over naar Zwitserland met de bedoeling BODUM® strategisch in Midden-Europa te vestigen. Vanaf dan begon BODUM® met het openen van eigen winkels en winkels-in-winkels over de hele wereld: Parijs, Kopenhagen, Zürich, Luzern, Tokyo, New York, Sydney, Okinawa, Auckland en vele andere.

Vandaag de dag biedt BODUM® zijn klanten alles van de allernieuwste koffie- en theezetters tot serviesgoed, keukenapparatuur, opslagproducten, thuis- en kantoorproducten. In sommige BODUM®’s conceptwinkels is zelfs een café te vinden, waar de eigen BODUM®-selectie koffie en thee geserveerd wordt.