Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending vanaf €49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen tot 30 dagen na aankoop

Villeroy & Boch La Boule

5 producten

Villeroy & Boch La Boule

iconisch design

Bekijk de video

Villeroy & Boch La Boule

Komt deze collectie jou ook zo herkenbaar voor? Dat kan! De Villeroy & Boch La Boule collectie - die oorspronkelijk al werd ontworpen in de jaren zeventig van de vorige eeuw - is namelijk in een moderner jasje gegoten. La Boule, oftewel 'de bal', staat voor de manier waarop deze geweldige collectie gestapeld kan worden om zo netjes te bewaren.

Toch zijn de onderdelen ook los van elkaar prachtige creaties, die samen zorgen voor een mooi gedekte tafel. Ga jij voor elegant zwart, klassiek wit, of liever een combinatie van de twee? Natuurlijk kan je ook voor de kleurrijke Memphis variant kiezen! Breng zowel functionaliteit als design in huis met de Villeroy & Boch La Boule serie! 

Villeroy & Boch La Boule

Het stapelbare tafelservies Die Kugel (La Boule, Sphere) werd in 1971 ontworpen door Helen von Boch (1938-2007) samen met de Italiaanse keramist Federigo Fabbrini (1928-2007) voor de porseleinfabrikant Villeroy & Boch.

In 1972 werd het aanvankelijk geproduceerd in twee kleurencombinaties; later werden gelimiteerde edities in speciale kleuren en kunstenaarsontwerpen ontworpen.

Het eetservies wordt nu als designobject getoond in verschillende musea, waaronder het Museum of Modern Art in New York, het Dallas Museum of Art, het Musée des Arts décoratifs in Parijs en het Grassi Museum für Angewandte Kunst in Leipzig.

Villeroy & Boch servies online kopen

Wat in 1748 begon als een kleine pottenbakkerij, is vandaag de dag uitgegroeid tot een bekend, internationaal merk! De Luxemburgse François Boch richtte samen met zijn drie zonen een klein bedrijfje op in Lotharingen. Na vele succesvolle jaren groeide het bedrijf enorm en was het genoodzaakt te verhuizen naar het Duitse Mettlach. Hier fuseerde Boch met de Duitser Nicolas Villeroy: Villeroy & Boch was geboren!

Terug naar boven
Woldring | Reviews: 9.3/10 - 3.627 reviews